Me & my gear

About me

Hoe het ooit begonnen is…
Fotografie heeft me altijd al geïnteresseerd, overal werd wel een cameraatje mee naar toe genomen en alles op beeld vastgelegd, van sportwedstrijden, tot dierentuinen, en uitstapjes met de familie.
In 2007 stopte ik eindelijk met roken, en was ik meer en meer op zoek naar een “hobby” om mijn tijd aan te kunnen besteden.
Lang moest er niet nagedacht worden… de eerste spiegelreflex werd aangekocht. Al snel werd duidelijk dat fotografie misschien nog wel verslavender was dan roken, en zeker ook niet goedkoper. 😉

Van het 1 kwam het ander, en zo werd er in 2011 beslist om het allemaal een beetje officiëler te maken , vanaf toen was ik “fotograaf in bijberoep”.
Af en toe een huwelijksreportage, fotoshoots met communicanten, 4×4 wedstrijden … er werd een beetje vanalles vastgelegd op de gevoelige plaat.

In 2013 kwam ik dan eerder toevallig op een fotografie forum terecht, waar iemand een topic had opgestart om een fotograaf te zoeken voor duivenfotografie… jaja u leest het goed. 😉
Na verschillende gesprekken kon ik aan het werk als freelance duivenfotograaf, voor www.pigeonphotography.com.
Dit was ideaal te combineren met andere reportages en mijn hoofdberoep, aangezien het hoogseizoen voor duivenfotografie vooral van september tem maart loopt, de periode dat er veel minder andere reportages worden gemaakt.

Door de uitbreiding van het bijberoep werd er al eens ouderschapsverlof aangevraagd in hoofdberoep, maar ook dit werd elke keer een beetje moeilijker te combineren met de fotografie.
Na een carrière van 17 jaar bij Avery Dennison dan toch beslist om dit bedrijf te verlaten en een nieuwe uitdaging aan te gaan bij Sanofi – Geel in een volcontinue systeem, met het idee om zo nog meer tijd te hebben voor de fotografie.
In 2017 kwam ik ook in contact met Object&Co – Nederland, een bedrijf dat toen al met een 60 tal franchisenemers werkte, de meesten met een achtergrond in de fotografiewereld, ieders zijn eigen regio.
Zo werd Object & co – Noorderkempen, de eerste belgische aftakking, opgericht. 
Al snel bleek ook deze combinatie hoofd/bijberoep moeilijk te combineren … 

Zeg nooit nooit …
Voorjaar 2019, na lang wikken en wegen, dan toch de grote stap gezet naar fulltime fotograaf.
Tot op de dag van vandaag nog geen minuut spijt van gehad, ik heb van mijn hobby mijn beroep kunnen maken, en geniet er nog elke dag van.

2020, het jaar van Covid19
Spijtig genoeg maken we nu allemaal een hele moeilijke tijd door, zowel als ondernemer als in familiale kring … en misschien wordt het allemaal wel nooit niet meer zoals het ooit was.
Maar 1 ding weet ik zeker, ook hier komen we weer sterker uit.
Als ondernemer moet je altijd blijven vooruit kijken, blijven innoveren, stilstaan is achteruitgaan.

My gear

 • Canon eos 5dIV
 • Canon eos 1Dx II
 • EF 11-24 L
 • EF 24-70 L f2.8
 • EF 70-200 L f2.8 III
 • EF 100-400 L II
 • GoPro 7 Hero
 • DJI Osmo gimbal
 • DJI Mavic Air drone
 • Ricoh Theta Z1 360 graden camera
 • Sony RX10 IV
Scroll naar boven